23948sdkhjf

Ulmatec vinner ny ordre på Launch and recovery system

Ulmatec har inngått kontrakt med Ulstein Verft om levering av to Ulmatec Launch and recovery systems (LARS).
Den nye ordren omfatter to Ulmatec LARS™ system av typen Ulmatec moonpool LARS™, med tilhørende moonpool-luker, samt det siste innen avanserte kontrollsystem og AHC elektriske vinsjer fra Ulmatec. Ulmatec LARS™ skal kunne operere ROVer på over 4000 meters dyp, melder Ulmatec.

Mye av utstyret vil bli designet, bygget og testet ved Ulmatec sine anlegg i Stavanger og på Hareid, hvor en ca. 200 meters djupvannskai sto ferdigstilt i November 2013. Med det disponerer Ulmatec et areal på ca. 70.000km² for montering, mobilisering og testing av utstyr mot Subsea operasjoner.

Med dette har Ulmatec levert eller har i ordre, LARS til samtlige Subsea X-Bow-design. Tidligere fartøy er i dag under operasjon av flere ulike rederi, deriblant GC Rieber/CEONA, DOF og Island Offshore.

Ulmatec LARS™ er et system for sikker sjøsetting, drift og innhenting av ubemannede miniubåter (ROV - remotely operated vehicle), selv under røffe værforhold. Ulmatec LARS™ er utviklet for å gi ROV-operatørene optimal sikkerhet under drift, og ved parkering av ROV for service. Ulmatec LARS™ er fleksibel under operasjon, den er enkel å installere, og stiller minimale krav til service. Sytt sammen med det beste og siste innen elektrisk drift av AHC vinsjer (PM og Induksjon) og et samstemt egenprodusert kontroll system som er designet basert igjennom mange års erfaring i bruk.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094