23948sdkhjf

230 Aibel-ansatte mister jobben

Tillitsvalgt frykter at enda flere kan få sparken på grunn av manglende oppdrag.
Mandag var det allmøter hos Aibel der de ansatte fikk beskjeden om at selskapet kutter 230 stillinger i Norge. De fleste stillingene kuttes ved Aibels virksomheter i Bergen, Stavanger, Harstad og Stjørdal, skriver Stavanger Aftenblad.

Ifølge Aibels informasjonsdirektør Bjørn Sandal er det to hovedgrunner til at selskapet må skjære i arbeidsstokken. Den ene er at de fleste store nybyggingskontraktene i 2013 gikk til Asia, og den annen grunnen er at Statoil har gitt signaler om at de vil investere mindre i forretningsområdet for vedlikehold og modifikasjoner.

- Vi er i en bransje der vi må vinne nye oppdrag for å kunne sysselsette disse menneskene. Det vi har sagt på allmøtene er at vi trenger å vinne nye kontrakter for å unngå ytterligere reduksjoner i antall ansatte. Vi satser på at vi vinner store kontrakter framover, sier Sandal, som ikke tror det vil være mulig å unngå oppsigelser, som i så fall vil være effektive fra 1. april.

Konserntillitsvalgt Momir Repaja frykter at det ikke stopper med stillingskuttene i Aibel.

- Nei, vi har ikke sett hele bildet. Kolleger i andre selskap kommer til å ha samme utfordring. Det er beklagelig for hele bransjen, sier Repaja til stavanger Aftenblad.

Aibel har før nedbemanningen 5700 ansatte i Norge.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094