23948sdkhjf

Nytt forskningssenter for arktisk petroleumsvirksomhet åpner i Tromsø

Olje- og energiminister Tord Lien åpnet tirsdag det nye forsknings- og kompetansesenteret for petroleumsvirksomhet i Arktis (ARCEx).
- Vi må sørge for at den beste teknologien som er tilgjengelig blir brukt. Teknologi og arbeidsrutiner må videreutvikles, slik at konsekvenser og risiko knyttet til petroleumsvirksomhet i nordlige områder minimeres. På denne måten sikrer vi en bærekraftig utnyttelse av ressursene. Stikkord er samarbeid, kunnskap, kreativitet og nyskaping. Her vil ARCEx spille en viktig rolle, sa olje- og energiminister Tord Lien i forbindelse med åpningen.

Senteret er tilknyttet Universitetet i Tromsø og blir finansiert av Olje- og energidepartementet og Utenriksdepartementet gjennom Norges forskningsråd.

Senteret skal bygge opp et forskningsmiljø av høy kvalitet som er relevant for oljenæringen i nord og i arktiske strøk. Forskningen skal foregå i samarbeid med andre forskningsmiljøer i Norge og utlandet. Forskningsrådet vil stå for den faglige oppfølgingen av det nye senteret.
Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
BKS sikrer ny kontrakt for Norsk Hydro på Husnes
Astrups markedsrapport: God tilgang på materialer og nytt bunnivå for kronen
Aker Solutions og Aker BP forlenger rammeavtale
Mener Green Yard Kleven bryter HMS-regelverket
Melkøya-lekkasjen skal granskes
Tegnet storkontrakt med verdens største offshorerederi
Andre Nordiske Medier

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078