23948sdkhjf

Nytt forskningssenter for arktisk petroleumsvirksomhet åpner i Tromsø

Olje- og energiminister Tord Lien åpnet tirsdag det nye forsknings- og kompetansesenteret for petroleumsvirksomhet i Arktis (ARCEx).
- Vi må sørge for at den beste teknologien som er tilgjengelig blir brukt. Teknologi og arbeidsrutiner må videreutvikles, slik at konsekvenser og risiko knyttet til petroleumsvirksomhet i nordlige områder minimeres. På denne måten sikrer vi en bærekraftig utnyttelse av ressursene. Stikkord er samarbeid, kunnskap, kreativitet og nyskaping. Her vil ARCEx spille en viktig rolle, sa olje- og energiminister Tord Lien i forbindelse med åpningen.

Senteret er tilknyttet Universitetet i Tromsø og blir finansiert av Olje- og energidepartementet og Utenriksdepartementet gjennom Norges forskningsråd.

Senteret skal bygge opp et forskningsmiljø av høy kvalitet som er relevant for oljenæringen i nord og i arktiske strøk. Forskningen skal foregå i samarbeid med andre forskningsmiljøer i Norge og utlandet. Forskningsrådet vil stå for den faglige oppfølgingen av det nye senteret.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078