23948sdkhjf

Bergen Group rydder i selskapsstrukturen

Bergen Group jobber på å optimere driften for å bedre lønnsomheten. Selskapet fikk et negativt driftsresultat på 76 millioner i 4. kvartal.
Bergen Group hadde en omsetning på 716 millioner kroner og et negativt driftsresultat før av- og nedskrivninger på 76 millioner kroner i 4. kvartal.

Den dårlige lønnsomheten gjør at Bergen Group har brukt kvartalet til å rydde ytterligere i selskapsstrukturen i konsernet. I tillegg til salget av Kimek-selskapene i Kirkenes på slutten av året, ble driften i Bergen Group Vest Elektro avviklet i 4. kvartal, skriver Bergen Group i kvartalsrapporten.

Konsernsjef Asle Solheim vurderer ryddeprosessen som nødvendig for å kunne skape en mer lønnsom drift der industriområdet på Hanøytangen blir hovedbase for konsernets fremtidige vekst.

-Bergen Group er allerede godt i gang med å videreutvikle Hanøytangen til å omfatte langt flere offshore-relaterte forretningsområder enn riggservice. Vi forventer at denne prosessen vil gi et vesentlig bedre grunnlag for en sunn og stabil vekst i årene som kommer, sier konsernsjef Ale Solheim.

Han viser til at tre nye forretningsområder nå er under etablering på Hanøytangen: maritim service, subsea & offshore service og demolerings-prosjekter.

-Oppkjøpet av demolerings-selskapet Scanmet forventes gjennomført i løpet av sommeren. Her er det grunn til å anta at kjøpet vil påvirke aktiviteten på Hanøytangen positivt allerede i løpet av året. Samtidig ser vi en økt etterspørsel etter våre tjenester inn mot subsea og annen offshore-relatert service. Her har vi i dag en etablert kompetanse som er avhengig av bedre fasiliteter for å kunne vokse videre. Samordningen på Hanøytangen vil gi oss denne muligheten, påpeker Solheim.

Konsernets offshore-divisjon hadde som forventet en lav aktivitet i 4. kvartal i fjor. Bergen Group Hanøytangen fikk i kvartalet tildelt en ny kontrakt på et riggprosjekt fra Floatel International. Dette er en ny riggkunde for konsernet, og prosjektet gjennomføres i 1. kvartal 2014. Det nye prosjekt- og administrasjonsbygget med kapasitet til 150 arbeidsplasser ble tatt i bruk i januar i år, noe som har forbedret kontorfasilitetene på anlegget vesentlig.

Konsernsjefen er også godt fornøyd med at konsernets aktiviteter rettet mot
maritime service har styrket sin posisjon i løpet av de siste kvartalene. Hittil
i år er det inngått nye rammeavtaler for nærmere 100 millioner kroner. En av disse er en 4-årig service- og vedlikeholdsavtale med Forsvarets
Logistikkorganisasjon knyttet til motorvedlikehold av fremdriftsmotorene til en rekke enheter i både Marine og i Hæren.

-Bergen Group har over lang tid arbeidet målrettet med å videreutvikle
konsernets kompetanse og kapasitet på gjennomføringen av komplekse maritime prosjekter. Rammeavtalen med Forsvaret vurderer vi derfor som svært viktig også rent strategisk, sier Solheim.

Skipsbyggingsdivisjonen hadde i 4. kvartal en omsetning på 594 millioner kroner og et positivt driftsresultat før av- og nedskrivninger på 4 millioner kroner.

Divisjonen har i kvartalet levert en tilfredsstillende utvikling på de
eksisterende prosjektene, både når det gjelder fremdrift og kostnadskontroll.

Den siste cruisefergen til Fjord Line ble levert første uken i februar. Rederiet
har varslet at skipet vil bli satt i drift allerede tidlig mars måned, tre uker
før opprinnelig planlagt.

Skipsbyggingsdivisjonen har i dag fire prosjekter under bygging. To av disse er for tiden under full utrustning på Bergen Group Fosen og Bergen Group BMV, og skal leveres i 2. kvartal og tidlig 3. kvartal i år. De to andre prosjektene er under produksjon ved skrogverftet i Romania, og ankommer Norge senere i år.

Bergen Group er i prosess med å sluttføre byggefinansieringen på disse to
prosjektene.

Skipsbyggings-divisjonen vil i 1. kvartal 2014 bli solgt til NorYards AS der det internasjonale selskapet Calexco blir hovedeier.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.188