23948sdkhjf

Korrupsjonssiktelse mot Kongsberg

Økokrim har tatt ut siktelse mot Kongsberg med påstand om korrupsjon i tilknytning til leveranser av kommunikasjonsutstyr til Romania for 425 millioner kroner.
Kongsberg ble i går kjent med siktelsen som omhandler påstander om korrupsjon (jfr straffelovens §276a, jf. §276b, jf §48a).

I samme forbindelse foretok politiet en ransaking i Kongsberg Gruppens lokaler i Kongsberg og i Asker. Etterforskerne var interessert i å få utlevert dokumenter som hadde med leveransene av kommunikasjonsutstyr til de rumenske myndighetene i perioden 1999–2008, skriver Laagendalsposten.

En ansatt - som ikke skal være en del av konsernledelsen i Kongsberg Gruppen - er siktet, mistenkt for grov korrupsjon.

På en pressekonferanse i går ettermiddag sa konsernsjef Walther Quam at Kongsberg-ledelsen allerede i 2012 hørte om korrupsjons-ryktene i selskapet, og derfor selv satte en undersøkelse i gang ledet av gransknings-teamet til PwC. Det er den samme sak som Økokrim nå undersøker.

- Vi gjorde forløpende vurderinger av om det skulle meldes til politiet. Nå gjenstår det å se om Økokrim klarer å finne tilleggsinformasjon utover den informasjonen vi var i stand til å finne, sa konsernsjefen i går i følge Dagens Næringsliv.

- Kongsberg har nulltoleranse for korrupsjon hos ansatte, konsulenter og forretningsforbindelser. Som et selskap med betydelig internasjonal aktivitet har Kongsberg et omfattende anti-korrupsjonsprogram, og høye etiske standarder er en integrert del av forretningsvirksomheten.

- Kongsberg vil samarbeide nært med Økokrim og andre relevante myndigheter for å få en oppklaring av de påståtte forholdene, skriver Kongsberg i en børsmelding tirsdag.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109