23948sdkhjf

Har 41 skip i ordreboken

Vard har over 40 skip i ordrer, men lønnsomheten i konsernet svekket seg kraftig i fjor.
I løpet av 2013 fikk Vard ordrer for i alt 14, 2 milliarder kroner, og Vards største ordre noensinne ble inngått i august, der Technip og DOF kontraherte fire PLSV-er til en samlet verdi av 6,5 milliarder kroner, skriver Vard i en kommentar til regnskapet for 4. kvartal 2013.

Ved årsskiftet hadde Vard en ordrebok på 41 skip hvorav 26 var av Vards egen design. Ordreboken hadde en samlet verdi på 19,4 milliarder kroner. Det er det høyeste siden 2008.

I løpet av de første seks ukene av 2014 ble ytterligere tre skip kontrahert til en samlet verdi på over 2 milliarder kroner, skriver Vard.

Kraftig svekket lønnsomhet
Selv om driftsinntektene til Vard-konsernet i fjor var på samme nivå som året før (11,1 milliarder kroner) så svekket driftsresultatet seg med over 800 millioner kroner.

Problemer med forsinkelser og kapasitetsproblem ved et av Vards to verft i Brasil er hovedgrunnen til den svekkede lønnsomheten.

- Samlet sett har vi gjort det bra til tross for et svært utfordrende driftsmiljø i deler av konsernet, og vi har lagt grunnlaget for fremtidig vekst og lønnsomhet. Vi har styrket vår markedsposisjon betydelig,
forsterket våre relasjoner med sentrale aktører i bransjen, og sikret en solid ordrebok, uttaler konsernsjef Roy Reite.Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.391