23948sdkhjf

Kontraherer to nybygg fra eget verft

Ulstein Gruppens investeringsselskap Blue Ship Invest kontraherer to nye plattform-forsyningsfartøy som skal bygges på Ulstein Verft.
- Vår kompetanse ligger i å utvikle nye og gode løsninger innen skipsdesign, systemløsninger og konstruksjon av skip. Blue Ship Invest er et investeringsselskap innenfor Ulstein Group, men drift av skip er ikke et av våre satsingsområder, så planen vår er å selge disse skipene etterhvert, sier konsernsjef Gunvor Ulstein.

Fartøyene er av PX121 design og er planlagt levert fra Ulstein Verft i 1. kvartal i 2015.

Ulstein Verft har med denne ordren totalt syv skip i ordreboken. Ulstein Gruppen har i alt solgt 20 designpakker av PX121 designet, og de to nye fartøyene vil bli nummer ni og ti som verftet selv bygger av denne typen. Det har kommet gode tilbakemeldinger på de første seks skip som ble levert fra Ulstein Verft i løpet av 2012-13, og som alle arbeider i Nordsjøen.

- PX121 har blitt en suksesshistorie, med mange solgte båter som blir bygget både på vårt eget og hos utenlandske verft. Det er gledelig å se at vi lykkes i vårt arbeid med å få nye produkter inn på markedet, sier konsernsjef Gunvor Ulstein.

Lavere investeringer og driftskostnader
I Nordsjøener blir disse PSV-er regnet som mellomstore, og de har en optimal kombinasjon av drivstoffeffektivitet og dødvekt. De har en kapasitet og ytelse som ligger nær segmentet for større PSV-er, og kan ta på seg de aller fleste oppdrag som litt større PSV-er utfører. Både investeringskostnaden og driftskostnaden blir lavere, opplyser Ulstein.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109