23948sdkhjf

Scana Steel Stavanger sier opp ytterligere 50 ansatte

Varslingen kommer bare to måneder etter stålverket på Jørpeland sa opp 50 ansatte
Scana-Industrier som eier stålverket på Jørpeland offentliggjorde nylig et blodrødt års-resultat med en EBITDA på minus 215 millioner kroner for 2013. Stålverket på Jørpeland bidro med minus 30 millioner kroner til dette regnskapet, og stålverket har slitt med negative driftsresultater de seneste fem årene, skriver Stavanger Aftenblad.

Den dårlige økonomien er bakgrunnen for at det nå varsles oppsigelser av ytterligere 50 mann.

- Også i 2013 har stålverket hatt et betydelig negativt resultat. Dette ble i hovedsak generert i 1. halvår. Resultatet ble forbedret i 2. halvår, men ikke tilstrekkelig. Salg av veiskjær-avdelingen svekker også resultatet. På grunn av situasjonen i konsernet er vi forpliktet til å finne en driftsmodell som går i pluss, forklarer administrerende direktør Jarle Fjetland ved Scana Steel Stavanger.

Stålverkets strategi fremover blir å tone ned satsingen på store – men uforutsigbare - kunder fra Asia og i stedet satse for fult på nøkkelkundene.

Til sommeren vil der derfor bare være 130 ansatte igjen, og nå må stålarbeiderne fra måned til måned sørge for at driften går i pluss – ellers er det fare for at konsernet velger å legge ned hele virksomheten.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.047