23948sdkhjf

Økende produksjon

Noreco leverer positivt kvartalsregnskap
Norwegian Energy Company (Noreco) legger i dag fram resultatet for fjerde kvartal 2013. EBITDA var positivt med 56 millioner kroner og nettoresultatet var positivt med 339 millioner kroner.

Det positive driftsresultatet skyldes blant annet lave letekostnader i fjerde kvartal 2013. En engangseffekt i form av netto gevinst på 523 millioner kroner som relaterer seg til restrukturering av selskapets obligasjonsgjeld er en vesentlig årsak til det positive nettoresultatet i kvartalet.

- Ny egenkapital og restrukturering av all gjeld har gitt selskapet et vesentlig bedre finansielt fundament for videre verdiskaping, sier Svein Arild Killingland, adm. direktør i Noreco, som nå kan konsentrere seg om kjernevirksomheten i et letedrevet olje- og gasselskap.

- Vi kan notere oss økende produksjon. Enkelte dager i februar har vår andel vært godt over 10 000 fat oljeekvivalenter per dag, men vi opplever fortsatt perioder med driftsutfordringer. Mer stabil produksjon og forutsigbar kontantstrøm er en nøkkel til videre suksess, sier Killingland.

Noreco planlegger nå boring av to brønner. Den egenopererte Verdande-brønnen forventes påbegynt i første kvartal. Avgrensningsbrønnen på det Lundin-opererte og lovende Gohta-funnet er planlagt påbegynt i andre kvartal.

I fjerde kvartal 2013 mottok Noreco som kjent krav fra partnerne i de danske feltene Nini og Cecilie om å stille full garanti fra og med 1. januar 2014 for framtidige fjerningskostnader. Noreco har i februar 2014 fremforhandlet avtale som innebærer at tilfredsstillende garanti vil bli stilt ved innbetaling av 445 millioner danske kroner på en sperret konto. Beløpet er noe lavere enn tidligere estimert. Det overskytende vil i henhold til låneavtalene bli tilbudt som nedbetaling av obligasjonsgjeld.


Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
BKS sikrer ny kontrakt for Norsk Hydro på Husnes
Astrups markedsrapport: God tilgang på materialer og nytt bunnivå for kronen
Aker Solutions og Aker BP forlenger rammeavtale
Mener Green Yard Kleven bryter HMS-regelverket
Melkøya-lekkasjen skal granskes
Tegnet storkontrakt med verdens største offshorerederi
Andre Nordiske Medier

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.127