23948sdkhjf

Alcoa og Bilfinger i Mosjøen kan få dårligere beredskap

Akuttberedskapet i Mosjøen og på Helgeland kan bli berørt hvis Mosjøen Lufthavn Kjærstad legges ned. Det frykter de tillitsvalgte i Mosjøen-bedriftene Alcoa og Bilfinger Industries.
Etter regjeringen nylig signaliserte grønt lys for både konsesjonssøknad og detaljplanlegging av PLU Hauan ved Mo i Rana, er Mosjøen Lufthavn mer truet enn noen gang, skriver Helgeland Arbeiderblad.

For bedriftene på Helgeland kan en flyplassnedleggelse bety en mye lengre transporttid til nærmeste lufthavn / ambulansefly, hvis en alvorlig arbeidsulykke skulle inntreffe.

– Ting kan skje, med andre ord. For oss utgjør en nedleggelse av flyplassen en radikal endring i evne til akuttberedskap. Plutselig øker transporttiden til en flyplass fra 10-15 minutter til mellom en og halvannen time i sykebil. Det er viktig å vite at vi har et system som ivaretar oss når vi er uheldige, sier Rune Krutå som er tillitsvalgt for over 400 ansatte på Alcoa. Han viser til brannen i Lærdal og lokalsykehusets betydning.

Tillitsvalgt for vel 80 medlemmer i Fellesforbundet på Bilfinger i Mosjøen, Trond Kjærstadbakk sier seg enig.

– Det finnes alltid en potensiell fare for både brann- og klemskader. Og når det skjer er det også utrolig viktig å ha god akuttberedskap, sier han.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094