23948sdkhjf

Aasta Hansteen sysselsetter 200 i nord

Utbyggingen av Aasta Hansteen og Polarled skaper betydelige ringvirkninger i nord. Så langt kommer prosjektene til å sysselsette 200 personer på Helgelandskysten.
– Aasta Hansteen er et pionerprosjekt i Nord Norge. Det er den dypeste feltutviklingen i Norge. Vi tar i bruk ny teknologi, og bygger verdens største Spar-plattform for å utvinne ressursene. Aasta Hansteen er også en pioner for lokale ringvirkninger i utbyggingsfasen i Nord-Norge, sier Torolf Christensen direktør for Aasta Hansteen-feltutviklingen i en pressemelding fra Statoil.

Han viser til de lokale ringvirkningene prosjektet allerede har skapt på Helgelands-kysten.

– Så langt ser vi at utbyggingen av Aasta Hansteen- og Polarled-utbyggingen sysselsetter 200 personer på Helgelandskysten, sier Christensen.

Størstedelen av disse arbeidsplassene befinner seg i Mo i Rana hvor Momek bygger 25 sugeankre for Subsea 7 til Aasta Hansteen-prosjektet.

Wasco Energy bygger opp en fabrikk i Mo i Rana som skal behandle 40.000 enkeltrør til Polarled-rørledningen.

I tillegg vil Aker Solutions sysselsette omkring 50 personer i Sandnessjøen for bygging av havbunnsrammene til feltet.

– Vi ligger an til å skape større lokale og regionale ringvirkninger med Aasta Hansteen enn hva vi antok i planen for utbygging og drift. Vi har realisert over 200 millioner kroner av 450 millioner kroner i annonserte lokale og regionale ringvirkninger i utbyggingsfasen. I tillegg kommer lokale ringvirkninger fra Polarled-prosjektet som blant annet omfatter Wasco Energys fabrikk i Mo i Rana, sier Christensen.

Han tror på mer lokale ringvirkninger fra prosjektene fremover.

– Omfattende offshore installasjonsaktiviteter og produksjonsboring på feltet kommer til å bli støttet fra forsyningsbasen i Sandnessjøen og helikopterbasen i Brønnøysund. I sum vil disse aktivitetene føre til en betydelig økning i aktivitetsnivået for basene på Helgeland, sier Christensen.

Momek er i ferd med å fullføre fabrikasjonen av de to første sugeankrene til Aasta Hansteen-prosjektet. Sugeankrene veier 140 tonn og er 19,5 meter høye. Sugeankrene skal forankre den 70.000 tonn tunge Spar-plattformen på 1300 meters havdyp i Norskehavet.

Wasco Energy har etablert en 13.000 kvadratmeters fabrikk og tilhørende rørlager i Mo i Rana. Fabrikken skal påføre 40.000 enkeltrør fra rørledningen Polarled et beskyttende lag av armeringsjern og betong før rørene installeres på havbunnen.

Polarled er en ny 480 kilometer lang gassrørledning fra Aasta Hansteen til Nyhamna i Møre og Romsdal.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079