23948sdkhjf

TTS med skuffende resultat

Økte omsetningen i 2013, men EBITDA svikter.
Omsetningen i kvartalet var 21 % lavere sammenlignet med fjerde kvartal i fjor. Hovedårsaken til nedgangen er redusert omsetning innen Offshore & Heavy Liftog lavere omsetning i Marine divisjonen, i sammenheng medendringer i joint venture-strukturen, melder TTS Group i sin kvartalsrapport.

For året 2013 økte omsetningen med ca. 14 % sammenlignet med 2012. Hovedårsak er omsetningsvekst i Offshore & Heavy lift divisjonen (+296 millioner kroner), samt i Port & Logistics divisjonen (+129 millioner) og Services divisjonen (+64 millioner). Den økte omsetningen i disse divisjonene er delvis motvirket av redusert rapportert omsetning fra Marine divisjonen med bakgrunn i endringer i joint venturestrukturen (-215 millioner).

EBITDA for fjerde kvartal var -20 millioner kroner. Flere faktorer har bidratt til det negative resultatet, herunder merkostnader knyttet til levering av offshoreprosjekter kombinert med lav margin på pågående offshore prosjekter. Økt tap på dekksutstyr til yachtprosjekter og lukking av produksjonsenheten i Tsjekkia, samt effekten av lav aktivitet og restrukturering innen heavy lift i Tyskland og nedskrivning av varelager og andre omløpsmidler bidro ytterligere til det negative resultatet.

EBITDA i minus
For året 2013 rapporterer TTS Group en EBITDA på -40 millioner sammenlignet med 157 millioner for året 2012.

Ordreinngangen i fjerde kvartal 2013 var 775 millioner mot 635 millioner i fjerde kvartal 2012. De største ordrene gjaldt tungløftkraner, passasjer-landganger og bilskip. Ordreinngangen i Joint Ventures er ikke inkludert, og har vært god i 4 kvartal.

Samlet ordreinngang i 2013 økte med ca 28 % i forhold til 2012. Ordreinngangen relatert til bilskip, offshore kraner og skipsheis-prosjekter representerer størstedelen av økningen, selv om det har vært en generell bedring i de fleste segmenter.

Ordrereserven ved utgangen av 2013 var 2 971 millioner, en forbedring på 188 millioner fra siste år. I tillegg til økt ordreinngang i datterselskapene er ordreinngangen i Joint Ventures bedret.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094