23948sdkhjf

Aker Solutions styrket inntjeningen

Selskapet gjennomførte store prosjekter og signerte verdifulle kontrakter i 4. kvartal.
Aker Solutions melder i sin kvartalsrapport at EBITDA- marginen økte til 9,3 prosent i fjerde kvartal fra 7,8 prosent i de foregående ni månedene.

Årets ordreinngang ble på rekordstore 57,9 milliarder kroner.

- Vi bedret inntjeningen i løpet av fjoråret. Vår subsea-virksomhet ble markeds-vinner i det raskt voksende offshoresegmentet og vår engineering-del klarte å snu en treg start på året til å kunne befeste sin posisjon det neste tiåret, sier styreformann i Aker Solutions, Øyvind Eriksen.

Aker Solutions største forretningsområde - subsea - leverte en rekordresultatmargin på 11,4 prosent i kvartalet, og mer enn doblet sin ordrereserve til 21,6 milliarder kroner i løpet av året.

Finansielle høydepunkter
• Salget ble på 11,4 milliarder kroner i fjerde kvartal 2013, opp fra 11,2 i fjerde kvartal 2012.
• Resultat før renter, skatt, avskrivninger og amortiseringer endte på 1,06 milliarder kroner i kvartalet, sammenlignet med 1,09 milliarder kroner i tilsvarende periode året før. Tidligere år inkluderer en gevinst på 160 millioner kroner fra salg av fast eiendom.
• EBITDA-marginen var på 9,3 prosent i kvartalet mot 9,7 prosent ett år tidligere.
• Ordreinngangen var 12,9 milliarder kroner i kvartalet, en økning fra 7,7 milliarder kroner.
• Ordrereserven var 58,1 milliarder kroner ved utgangen av kvartalet . Året før var ordrereserven 53,4 milliarder kroner, og inkluderte en riggkontrakt verdt 11 milliarder kroner som ble kansellert i juni 2013.



Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079