23948sdkhjf

Elkem inngår joint venture i Paraguay

Elkem inngår et 50/50 joint venture med argentinske investorer for å bygge et nytt ferrosilisiumverk nær Paraguays hovedstad Asunción.
Det nye verket vil skape rundt 100 nye arbeidsplasser. Bygningsarbeidet starter umiddelbart, og anlegget forventes å starte produksjon i andre kvartal av 2015, skriver elkem i en melding.

Direktør i Elkem Foundry, Jean Villeneuve, annonserte nyheten ved et forretningsarrangement på Hotel Guaraní i Asunción, Paraguay kvelden 12. februar. Villeneuve informerte embetsmenn og de andre deltakerne om prosjektplanene, og forklarte hvorfor Elkem ønsker å bygge i Paraguay sammen med sine argentinske samarbeidspartnere:

- Sør-Amerika er ett av verdens største og raskest voksende markeder for ferrosilisiumprodukter. Ved å bygge dette anlegget sikrer vi lokal tilstedeværelse i et vekstmarked, og får et viktig strategisk fotfeste for videreutvikling av virksomheten vår. Tilgangen til lokale råmaterialer og bærekraftig vannkraft gjør Paraguay til et ideelt sted for oss å bygge ut virksomheten vår på, sier Villeneuve.

Beste tilgjengelige teknologi
Byggingen av det nye verket skal iverksettes umiddelbart, og produksjonen av ferrosilisium forventes å starte opp i andre kvartal av 2015. Anlegget i Paraguay vil i startfasen omfatte én ferrosilisiumovn, men det legges allerede planer om videre ekspansjoner i landet.

- Vi har tilgang til det beste som finnes av teknologi, og kommer til å utnytte kunnskapen vår maksimalt ved bygging og drift av anlegget i Paraguay. Vi vet at vi kommer til å være konkurransedyktige i regionen. Ut fra på utsiktene til vekst i det globale markedet, er videre ekspansjon av virksomheten vår noe vi vurderer aktivt allerede nå, sier Villeneuve.

Lokale arbeidsplasser og råmaterialer
Verket gir rundt 100 direkte arbeidsplasser, men Villeneuve påpeker at ferrosilisiumproduksjonen i tillegg kommer til å skape en rekke indirekte arbeidsplasser.

- En viktig årsak til at vi velger å bygge i Paraguay, er den lokale tilgangen til råmaterialer vi trenger i produksjonsprosessen, deriblant kvarts og trekull. Bruken av lokale råmaterialer vil skape ytterligere arbeidsplasser for folk i regionen.

Joint venture
Ferrosilisiumverket etableres gjennom et joint venture mellom Elkem og de argentinske investorene Grupo Andreani og Grupo Araújo.

Grupo Araújo er et familiekonsern som har spesialisert seg på konstruksjon og montering av tungt utstyr til stålanlegg, og har kunder over hele Amerika og Europa. Konsernet har interesser i jordbruk og kommersialisering av stålprodukter, og investerer i et ferrolegeringsverk i Mendoza, Argentina.

Familiekonsernet Grupo Andreani investerer blant annet i petroleumsindustrien, landbruksindustrien (olivenolje) samt hotell- og underholdningsindustrien.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079