23948sdkhjf

Statoil kutter ned på investeringene for 31 milliarder

Statoils kutter både kostnader og investeringer.
Under en kapitalmarkedsoppdatering i løpet av dagen legger Statoil fram en plan for å redusere investeringskostnadene med mer enn 31 milliarder kroner (5 milliarder dollar) for 2014-2016 sammenlignet med tidligere planer, skriver selskapet i en børsmelding i dag.

Statoil forventer å bore rundt 50 brønner i 2014 og omkring 20 brønner med høyt potensial (high impact) fra 2014-16. Leteutgiftene i 2014 blir på omkring 3,5 milliarder dollar.

- Bransjen står overfor krevende utfordringer og vi er godt rustet for å møte disse. Vi har en konkurransedyktig ressursbase, en sterk finansiell posisjon, og en svært dyktig organisasjon som er anerkjent for sin teknologiske kompetanse og driftserfaring, sier Lund.

- Strategien vår for verdiskapning og vekst ligger fast, men vi gjør noen viktige endringer. Strengere prioritering mellom prosjekter og et omfattende effektiviseringsprogram vil forbedre vår kontantstrøm og lønnsomhet. Vår sterke balanse muliggjør prioritering av utbytte til aksjonærene og tilbakekjøp av aksjer, sier Lund.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.095