23948sdkhjf

Sapa med underskudd

Fjerde kvartal ga negativt underliggende driftsresultat og rød bunnlinje.
Til tross for økt salgsvolum melder Orkla og Norsk Hydros fellesiede Sapa om en underliggende EBIT i fjerde kvartal 2013 på minus 170 millioner. Underliggende resultat ble minus 140 millioner.

Driftsinntektene ble på 5.066 millioner kroner.

- Underliggende EBIT i fjerde kvartal 2013 for Sapa-gruppen gjenspeiler et sesongmessig svakere kvartal, samt kostnader knyttet til nedskrivninger av varelager og kundefordringer, opplyser selskapet i en børsmelding.

- Totalt salgsvolum for Sapa var noe høyere sammenliknet med fjerde kvartal i fjor. Sapas restruktureringsagenda går i henhold til plan, og rapportert EBIT påvirkes av relaterte restruktureringskostnader, heter det videre i meldingen.

Marked
Etterspørselen etter ekstruderte aluminiumprodukter i Nord-Amerika økte i fjerde kvartal 2013 sammenliknet med fjerde kvartal 2012, i hovedsak støttet av vekst i bil- og byggsegmentene. Innen transport- og industrisegmentene var etterspørselen stabil.

I Europa var etterspørselen etter ekstruderte produkter stabil. Etterspørselen i bilsegmentet forbedret seg, mens etterspørselen svekket seg i segmentene for transport, fornybar energi og bygg. Spesielt i Sør-Europa var etterspørselen i bygg- og anleggsnæringen fortsatt svak.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079