23948sdkhjf

Massive kostnadskutt i Statoil

Statoil-analytiker John Olaisen spår at Statoil vil varsle massive kostnadskutt før uken er omme.
Fredag avholder Statoil kapitalmarkedsdag, og der forventer analytiker John A. Schj. Olaisen i ABG Sundal Collier at kostnadskutt blir hovedbudskapet til Statoil, skriver Dagens Næringsliv.

Analytikeren mener Statoil har sovet i timen i de senere årene, hvor stadig høyere oljepris har betydd at kostnadsnivåene har kommet ut av kontroll.

- Det har vært ti år med sløvhet. Oljeselskapene har ikke brydd seg om kostnadene. De har masse å gå på. Det er som offentlig sektor i Hellas, sier analytiker John Olaisen i ABG Sundal Collier.

Onsdag skrev offshore.no at Statoil har varslet leverandørene om kutt på 20-30 prosent av kostnadene til vedlikehold og modifikasjon på norsk sokkel.

- Et tiltak er å redusere de eksterne kostnadene med 30 prosent. Dette er et pågående arbeid. Det er for tidlig å si hvor mye dette vil utgjøre. Høyt kostnadsnivå er en utfordring for hele bransjen. Dette er ett av tiltakene for å redusere kostnadene, sier informasjonssjef Ørjan Heradstveit i Statoil, som ifølge dn.no ikke vil kommentere om kostnadskuttplaner blir tema på kapitalmarkedsdagen.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078