23948sdkhjf

Eni Norge inngår avtale med EnerMech

Eni Norge tildeler EnerMech en treårig rammeavtale for levering av løfte- og inspeksjonstjenester på Goliat FPSO-prosjektet.
I tillegg til å levere generelle løfte- og inspeksjonstjenester, skal gruppen for mekaniske tjenester også levere løst løfteutstyr, løfteutstyr, sakkyndig inspeksjon, utstyr for transport av last, heiser, samt utstyr for personelltransport.

Det er første gangen EnerMech påtar seg oppdrag på vegne av Eni Norge, og for å betjene kontrakten skal selskapet åpne et anlegg i Hammerfest og rekruttere ansatte lokalt. Kontrakten løper over tre år, og har opsjoner på ytterligere to pluss to år.

– EnerMech tror at for å kunne levere fleksible tjenester som våre kunder etterspør, er det nødvendig å ha en sterk lokal tilstedeværelse. Vårt nye anlegg i Hammerfest, med støtte fra våre driftssteder i Bergen og Stavanger, vil møte dette kravet, sier daglig leder i EnerMech Norge, Trond Møller.
Norge nøkkelområde

EnerMech ser på norsk olje- og gassvirksomhet som et nøkkelområde for å oppnå vekst for sine sju forretningsområder og vil i 2014 investere nærmere NOK 20 millioner NOK i utstyr og anlegg for å ekspandere i markedet. Selskapet har 55 ansatte i Norge, og åpnet i fjor base nummer to i Bergen, som skal supplere selskapets anlegg in Stavanger.

Goliat er det første feltet som blir utbygd i Barentshavet. Feltet vil anvende en sylindrisk produksjonsenhet, Sevan 1000 FPSO, for å produsere reservene som er anslått til 174 millioner fat olje og 8 milliarder standard kubikkmeter gass.

– EnerMech har erfaringen og kunnskapen vi er ute etter. At selskapet også vil etablere fasiliteter i Hammerfest er viktig, for vi har som mål at Goliat-prosjektet skal bidra til lokale og regionale ringvirkninger, sier kommunikasjonsdirektør Andreas Wulff i Eni Norge.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078