23948sdkhjf

Norsk Hydro: Bekymret for endring i skattereglene

Norsk Hydros aluminaraffineri Alunorte i Brasil kan bli rammet av ekstrakostnader på 150 millioner kroner i kvartalet på grunn av et vedtak om ekstraskatt på fyringsolje.
Norsk Hydros aluminaraffineri Alunorte i Brasil vil være gjenstand for en såkalt ICMS-beskatning på fyringsolje fra 1. februar, som følge av en skatte-endring i den brasilianske delstaten Paràs, skriver Hydro i en melding.

Forutsatt at vedtaket opprettholdes, vil den estimerte effekten for Hydro være en økning i kostnader på ca. 60 millioner brasilianske real (150 millioner kroner) i kvartalet for Hydros forretningsområde Bauksitt & Alumina.

– Vi er bekymret for den plutselige endringen i skattelovgivningen som påvirker vår virksomhet i delstaten Pará, og vi gjør det vi kan for å forsøke å få reversert denne beslutningen, i dialog med lovgivere i Pará, sier konserndirektør Johnny Undeli, leder for Bauksitt & Alumina i Hydro.

ICMS er en skatt på varer og tjenester, som samles inn av de brasilianske delstatene. Aluminiumindustrien har en ICMS-utsettelse, som må fornyes innen juli 2015 i delstaten Pará, og som gir dispensasjon på kjøp av varer og tjenester innenfor delstaten. De siste endringene på ICMS-beskatning av fyringsolje vil derimot flytte innsamlingspunktet for ICMS til oljeraffinerier som er plassert utenfor delstaten Pará.

Avgjørelsen er lik den som ble fattet i 2012, da Alunorte midlertidig betalte ICMS-skatt på fyringsolje i tre kvartaler. Denne avgjørelsen ble senere reversert.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094