23948sdkhjf

Strakstiltak ved Sandnessjøen Gjenvinning

Miljødirektoratet vil rydde opp i farlig avfall fra offshorebransjen
Miljødirektoratet stengte i fjor høst Sandnessjøen Gjenvinning AS i Nordland etter en rekke alvorlige miljøbrudd. Styret ved bedriften har begjært oppbud. Derfor tar direktoratet nå ansvaret for å få ryddet opp i farlig avfall som er lagret på området, heter det i en melding fra direktoratet.

Sandnessjøen Gjenvinning AS på Helgelandsbase i Alstahaug kommune hadde tillatelse til å ta imot og behandle farlig avfall fra offshorevirksomheten på norsk sokkel.

– Vi varslet i fjor høst at Sandnessjøen Gjenvinning risikerte å bli stanset på grunn av mange og alvorlige brudd på tillatelsen. Bedriftens svar ga oss ikke grunn til å tillate fortsatt drift, så vi stanset dem inntil de fikk ryddet opp, sier Ellen Hambro, direktør for Miljødirektoratet.

Fjerner farlig avfall
Sandnessjøen Gjenvinning erklærte seg konkurs i desember i fjor. Konkursen medførte at farlig avfall de allerede hadde tatt imot, ble stående på anlegget uten at rutiner for tilsyn med avfallet ble utført.

– I tillatelsen til Sandnessjøen Gjenvinning krevde vi økonomisk sikkerhet for lagring av farlig avfall. Denne garantien bruker vi nå til å sikre og fjerne avfallet ved virksomheten. Vi har inngått en avtale med et privat firma som fjerner avfallet som ikke var forsvarlig lagret. Vi har også engasjert firmaet til å utføre jevnlig kontroll av anlegget inntil resten er fjernet, sier miljødirektør Ellen Hambro.

Øvrig avfall vil bli fjernet etter at anbudsprosess er gjennomført.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.11