23948sdkhjf

Bergen Group ilagt millionbot etter verftsulykke

På vel et år har Bergen Group opplevd to dødsulykker. Begge gangene var årsaken en plateklype som løsnet.
Politiet mener en plateklype ble brukt feil i forbindelse med en dødsulykke ved Bergen Group sitt verft på Halsnøy i Sunnhordaland i 2001. En 63 år gammel verftsarbeider fikk en stålplate over seg og falt etterfølgende ned i en tank og døde av skadene han pådro seg, skriver VG.

- Vi mener at en klype som ble brukt til å heise plater med, ble brukt feil. Platen løsnet og traff mannen i nakken, sier politiadvokat Ole Bjørn Mevatne ved Hordaland politidistrikt til avisen.

En liknende ulykke skjedde på Bergen Group sitt verft på Laksevåg i Bergen i 2010. Her ble en 42 år gammel verftsarbeider truffet av en stålplate og omkom senere av skadene.

Bergen Group vedtok etter hendelsen i 2010 et forelegg på en million kroner, fordi politietterforskningen konkluderte med at plateklypen som løsnet var mangelfullt vedlikeholdt / brukt feil.

I forbindelse med det nye forelegget vil Bergen Group ikke vedta forelegget.

Konserndirektør for organisasjon og samfunnskontakt i Bergen Group Øyvind Risnes forklarer hvorfor i en e-post til VG:

- Det er ikke funnet feil ved klypen. Det er også gjort testforsøk som bekrefter at klypen hadde riktig moment og var riktig montert da ulykken inntraff, skriver Øyvind Risnes.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062