23948sdkhjf

Ber NAV endre permitteringspraksis

Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson vil ha en rask forskriftsendring som skal klargjøre regelverket om dagpenger under permitteringer.
Robert Eriksson møtte mandag LO og NHO til et møte hvor regelverket rundt dagpenger under permittering ble diskutert, melder Arbeids- og Sosialdepartementet.

– Jeg ber nå NAV stoppe behandlingen av alle saker som gjelder dagpenger under permittering inntil en ny forskrift er på plass mandag 3. februar. Den vil klargjøre hvordan regelverket skal praktiseres, sier statsråden.

– Når vi presiserer forskriften vil det bli en bedre og mer rettferdig praksis, legger han til.

Departementet vil etter møtet i dag sende brev til Arbeids- og velferdsetaten om at all behandling av saker som gjelder dagpenger under permittering, umiddelbart stilles i bero. Dette gjelder både søknader som ikke er behandlet eller er under behandling og klagesaker under behandling.

I brevet vil det også fremgå at departementet innen kort tid vil forskriftsfeste vilkår for å få dagpenger under permittering.

Viktig for norsk arbeidsliv
- Dette er viktig ikke bare for våre ansatte, men for hele norsk arbeidsliv. Hadde ikke Eriksson ordnet dette, ville vi gått mot langt færre faste ansettelser og kraftig økning i prosjektansettelser. Vi ville fått et klasseskille i arbeidslivet, for hvem kan låne og stifte bo uten fast jobb, sier arbeidsleder Oddvar Steinsland ved Imtech Norge i Vennesla til Fedrelandsvennen.

Fem rørleggere fra Imtech har ikke mottatt en krone siden de ble permittert i oktober. NAVs begrunnelse for ikke å utbetale dagpenger til rørleggerne har vært at permitteringer handler om uforutsette hendelser som inntreffer, og bedriften burde ha skjønt at markedet endret seg.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063