23948sdkhjf

Monica Mæland på magnesium-besøk i Glomfjord

Scanmag håper besøket av næringsministeren kan gi interesse for hjelp til finansieringen av magnesium-prosjektet.
I oktober kom nyheten om at Nevada Clean Magnesium i Canada og ScanMag AS i Norge hadde inngått en Joint Venture-avtale om magnesiumproduksjon for nordamerikanske og europeiske markeder.

Planen er å bygge opp en magnesiumfabrikk først i Glomfjord, deretter i USA. Målet er 100 nye industriarbeidsplasser i Meløy, og dersom selskapene lykkes med å få finansiering og investorer på plass, skal fabrikken være bygget i løpet av 2015.

Onsdag ble industriprosjektet presentert for næringsminister Monica Mæland, skriver Nordland Arbeiderblad.

- Planene om etablering av en fabrikk for produksjon av magnesium i Glomfjord basert på dolomitt fra Granåsen ved Mosjøen ble svært godt mottatt, sier ordfører og leder av omstillingsstyret i Meløy, Per Swensen.

Sammen med blant andre ScanMag-teamet Lothar Maruhn og Finn Nordmo møtte han statsråden og hennes stab.

Mange store utfordringer gjenstår for ScanMag. Ikke minst å få prosjektet mest mulig lønnsomt, få det finansiert og få tak i investorer. En finansiering på180 millioner kroner skal innhentes før prosjektet i Glomfjord settes i gang.

Besøket av statsråden kastet ikke penger av seg i første omgang, men målet var å vekke interesse og åpne dører inn mot de store pengene i det statlige virkemiddelapparatet. I følge ordfører Swensen passer ScanMag-planene nemlig svært godt til de nasjonale målsettingene om utnytting av mineraler og kraft til etablering av ny industri, skriver an.no.

ScanMag AS eies med like store deler av Meløy Næringsutvikling AS og Normin Mine AS.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11