23948sdkhjf

Slik vil Gjøvik-regionen tiltrekke internasjonal kompetanse

Industrinettverket NCE Raufoss vil etablere internasjonal grunnskole på Gjøvik for å tiltrekke kompetent utenlandsk arbeidskraft.
Det trengs tre og en halv million kroner i oppstartsfinansiering for å få en internasjonal skole på beina, og foreløpig har NCE Raufoss lagt inn 200.000 kroner til forprosjektet. Målet er å få den nye privatskolen i gang fra neste år i lokalene til Mustad næringspark, skriver NRK Oppland.

– Jeg mener en slik skole vil gjøre det lettere å rekruttere i den enkelte bedrift, og dermed styrke utviklingsmulighetene for næringslivet, sier delprosjektleder i NCE Raufoss Emma Østerbø som står i spissen for initiativet.

Prosjektgruppen på Raufoss har blant annet besøkt den internasjonale skolen i Kongsberg som ble startet i 2003 hvor man i dag har over 100 barn på venteliste og positive erfaringer å dele ut av.

Andrew Gregory som er business manager ved Kongsberg International School sier til NRK at han mener skolen har vært viktig i forhold til rekrutteringsarbeidet av høykompetent arbeidskraft fra utlandet.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079