23948sdkhjf

Elkem Bremanger får besøk av flere stortingspolitikere

Smelteverket i Svelgen har fått økt oppmerksomhet i forbindelse med spekulasjonene omkring økningen i nettleie på opp mot 2000 prosent
På grunn av Statnett-byggingen av en ny 420 kV-kraftlinje mellom Ørskog på Sunnmøre og Fardal i Sogn må regionalnettet samtidig bygges ut, noe som betyr en forventet meget stor ekstra strømregning for kundene i Sogn og Fjordene.

Ved Elkem Bremanger kan dette i verste fall bety en strømpris-økning på opp mot 2000 prosent - eller en prisøkning fra 3-4 millioner årlig til opp imot 75 millioner. Noe som vil bety kroken på døra for smelteverket i Svelgen.

Men de seneste ukenes avisskriverier har fått politikere fra ulike hold på banen.

– Ja, vi ser at det begynner å skje ting nå etter at det har blitt en del oppmerksomhet rundt saken, ting på politisk front. Vi har blant annet fått til en del avtaler med stortingspolitikere som nå vil komme på besøk, sier Elkem-direktør Gabriel Ossenkamp til fjt.no uten at han røper hvem disse er.

Ossenkamp ser fram til å møte politikerne og vise fram verket.

Det såkalte Reitan-utvalget kommer i april med en rapport rundt nettleie-problematikken, og etter det blir det en politisk prosess som etterhvert skal føre fram til en avgjørelse i saken.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078