23948sdkhjf

Nordic Seahunter-båtene skal ut i verden

Bodø Industri har nylig inngått en distribusjonsavtale med Lamor Oy - verdens største spesialist i produksjon og salg av oljevernutstyr.
Finske Lamor Oy har salgskontor over hele verden og produksjonsfasiliteter i USA, Kina, Brasil, Oman, Peru, Russland, England og Finland. Selskapet har en omsetning på 696 millioner norske kroner.

- Avtalen gir Lamor enerett til å markedsføre og selge Nordic Seahunter båtene over hele verden med unntak av Norge der vi selv skal selge og levere båtene vi produserer. I hovedsak skal Lamor kjøpe skrog fra båtforma vår som står på fabrikk i Italia. Derfra eksporterer Lamor skrogene til sine fabrikker for utrusting før leveranser til sine kunder. Avtalen gir oss eksportinntekter i tillegg til inntekter fra det norske markedet, sier Morten H Olsen, direktør ved attføringsbedriften Bodø Industri AS.

Lamor skal kjøpe design på utrusting og utstyr som Bodø Industri har utviklet til båtene. Bodø-bedriften skal også produsere noen av disse delene til Lamor sin produksjon.

Som første del av avtalen skal Lamor kjøpe et komplett 2-skrogs båtsett som er ferdig utrustet på verkstedet i Bodø – og i tillegg har de kjøpt et komplett sett i deler som ansatte fra Bodø Industri skal sammenstille og montere på fabrikken i Finland de 2 siste ukene i januar.

Båtene - totalt 4 skrog - er nå klargjort og pakket med utstyr og verktøy og skal lastes på trailer som kjører direkte fra Bodø til det finske hovedkvarteret som ligger 70 km øst for hovedstaden Helsingfors, melder Bodø Industri.

Traileren kjører fra Bodø fredag 10. januar og noen av Bodø Industris medarbeidere reiser bortover en knapp uke senere. Da er det lagt opp til et 2–ukers treningsprogram for noen av Lamor sine verkstedfolk som møter fra alle fabrikkene til et årlig treningsprogram på alle produktene som Lamor produserer og selger.

- I avtalen med Lamor har vi også fått med et punkt om at man skal forsøke å få integrert en form for attføringsarbeid knyttet til produksjonen av Lamor Seahunter båtene ute i verden. Det var ikke vanskelig å få Lamor med på dette punktet. Lamor foreslo selv å ta med seg erfaringene fra Bodø Industri sitt arbeid med å gi mennesker nye arbeidsmuligheter inn i sitt konsept i Finland og andre land. Vi gleder oss til å se hvordan vi kan bidra. Tiltakstjenestene vi tilbyr er nok annerledes fra det Lamor kan klare å få til i de ulike landene der båtene nå også skal produseres, sier Morten H Olsen.


Bodø Industri AS er en stor og mangfoldig tiltaksbedrift som leverer tjenester i nært samarbeid med NAV innenfor bl.a. avklaring, kursing og arbeidstrening. Et av bedriftens virkemidler er arbeidstreningsplasser med produksjon av et bredt spekter av varer og tjenester til det ordinære markedet både lokalt, nasjonalt og nå også internasjonalt. Bodø Industri har 55 ordinær ansatte og har årlig over 600 mennesker innom til avklaring og arbeidstrening med mål om nye muligheter i ordinært arbeidsliv.
-
Bodø Industris yngste avdeling, Nordic Seahunter, har spesialisert seg på arbeidstreningsplasser tilknyttet produksjon og sveising av termoplastprodukter – og da spesielt arbeidsbåtkonseptet Nordic Seahunter, som leveres til oljevernbransjen, oppdrettsnæringen og andre proffbrukere i Norge. Etter den nettopp inngåtte avtale med verdens største produsent og selger av oljevernutstyr, regner Bodø Industri med betydelig vekst i salget av båter og oljevernrelaterte produkter i termoplast – både nasjonalt og internasjonalt.


Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079