23948sdkhjf

Kran-kontrakt til 130 millioner kansellert

Kontrakt på en løfteutstyrspakke fra TTS til 130 millioner kroner har blitt kansellert etter at Sigma Drilling har sagt opp byggekontrakten vedrørende et nytt boreskip med STX-verftet i Korea.
TTS Offshore Handling Equipment inngikk 24. oktober 2012 en kontrakt med STX Offshore Building om å levere en komplett løfteutstyrspakke for et ultra-dypvanns boreskip.

STXs kunde var Sigma Drilling Ltd., hvor Vantage Drilling Co er en partner.

Vantage Drilling Co har tidligere annonsert at STX har suspendert byggearbeidet på boreskipet i forbindelse med STX' omstruktureringsarbeid.

Siden da har partene forhandlet om å flytte prosjektet til en omforent verft. På
grunn av manglende fremdrift i disse forhandlingene sendte Sigma STX en
oppsigelse 8. januar 2014. I forbindelse med oppsigelsen har Sigma informert STX at selskapet vil kreve refusjon av sine innbetalinger til verftet pluss renter, beskyttet av en refusjonsgaranti gitt av en uavhengig finansiell institusjon. Tilsvarende forhandles det om refusjon til TTS.

TTS Group ASA har investert 5 millioner dollar i Sigma Drilling AS i forbindelse med at Sigma plasserte ordren for et boreskip hos STX. Skeie-gruppen, som kontrollerer ca. 30% av aksjene i TTS Group ASA, har investert i Sigma separat.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078