23948sdkhjf

Aker Solutions vinner rammeavtale på Johan Sverdrup

Statoil tildeler rammeavtalen for prosjektering på Johan Sverdrup-feltet til Aker Solutions.
FEED-kontrakten har en beregnet verdi på 650 millioner kroner (løpende). Den tiårige rammeavtalen omfatter opsjoner på forstudier og konseptstudier, FEED, og prosjektering og innkjøpsledelse (EPma) for framtidige faser.

− Kontrakten for forprosjektering er viktig for å sikre optimal utbygging av feltet og utvikling av et konsept for endelig investeringsbeslutning for partnerne. Vi er glade for å ha sikret oss kapasitet hos en erfaren kontraktør, sier Øystein Michelsen, Statoils konserndirektør for utvikling og produksjon i Norge.

Kontraktstildelingen basert på sterk internasjonal konkurranse
Tildelingen av FEED-kontrakten til Aker Solutions betyr en viktig ny kontrakt for leverandørindustrien.

− Statoil og de andre partnerne ønsker kompetente leverandører som kan bidra til trygg og effektiv drift. VI har vurdert anbud i sterk konkurranse i et globalt marked. Denne kontraktstildelingen er basert på en vurdering av flere faktorer, så som kostnader, kompetanse, kapasitet, kvalitet, HMS og risikodeling som egner seg i et langsiktig samarbeid, sier Margareth Øvrum, konserndirektør for teknologi, prosjekter og boring i Statoil.

Johan Sverdrup-feltet er et av de største oljefunnene på norsk sokkel. Med en beregnet produksjonsfase på mer enn 30 år, vil Johan Sverdrup skape verdier for eierne og samfunnet utover 2050. Oljefeltet er den viktigste nye utbyggingen på norsk sokkel, og dette er den første kontrakten for forprosjektering (FEED) som er tildelt i første fase av utbyggingen.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.141