23948sdkhjf

Kongsbergindustrien feirer 200 år i 2014

Med feiring av Kongsbergindustriens 200-års jubileum, Grunnlovens 200-år, Jazzfestivalens 50-års jubileum og en rekke andre jubileer, blir 2014 et jubelår for Kongsberg.
- Alle jubileene gir oss en unik mulighet til å forene alle gode krefter, og bruke felles historie til å sette fokus på fremtiden og utviklingen av Kongsbergsamfunnet frem mot byens 400-års jubileum i 2024, sier ordfører Vidar Lande og leder av styringsgruppen for jubileumsåret.

Målet for jubileumsfeiringen er å sette Teknologibyen Kongsberg på kartet lokalt og nasjonalt, og skape nysgjerrighet omkring byen og næringslivet.
Felles feiring for hele Kongsbergindustrien

20. mars 2014 er det 200 år siden Kongsberg Våpenfabrikk ble grunnlagt. Med industribedriftenes felles opphav i fabrikken, har bedriftene valgt en felles feiring av 200-års jubileet. De ønsker å bruke 200-års jubileet til å gi noe tilbake til byen.

– Industrien er avhengig av en livskraftig og attraktiv by i kampen om fremtidens arbeidskraft. I fellesskap bidrar derfor industrien til mer enn en dobling av støtten til byens festivaler og Kongsbergskolens satsing på realfag og teknologi i jubileumsåret., sier Johnny Løcka, konserndirektør i Kongsberg Gruppen og nestleder i styringsgruppen for jubileumsåret.

– Sammen ønsker vi å forsterke det eksisterende og sørge for en bærekraftig utvikling frem mot 2024, sier styringsgruppen som i tillegg til Lande og Løcka består av Wivi-Ann Bamrud, Kongsberg Næringsforum og Heidi Hesselbeg Løken, kommunalsjef for kultur og oppvekst.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094