23948sdkhjf

Tilfredsstillende tilgang på nye oppdrag

Grovfjord Mek. Verksted er leverandør av båter til oppdretts- og havvindbransjen og merker ikke noe til verfts-krisen.
Norske offshoreverft har det siste året tapt en del kontrakter til Asia, og har nedsatt et utvalg som skal finne løsninger på problematikken. Men i andre deler av bransjen ser situasjonen lysere ut.

Grovfjord Mek. Verksted har for eksempel flust å gjøre i disse tider. Arnold Hansen fra Grovfjordbedriften forteller at det mekaniske verkstedet jobber med to kundegrupper. Den ene er oppdrettsfirmaer og de har ingen krise.

- For øyeblikket tjener de så mye penger som de kanskje aldri har gjort før, og vi følger jo med det markedet, sier han.

Nylig signerte Grovfjord-selskapet en kontrakt på bygging av 3 oppdrettskatamaraner til Bremnes Seashore til en samlet verdi av over 30 millioner kroner. Også to andre store servicefartøy for oppdrett er for øyeblikket under bygging hos Grovfjord Mek. Verksted.

Foutsigbarhet i oppdrettsnæringen
Arnold Hansen forklarer at det i oppdrettsnæringen er en viss forutsigbarhet i forhold til inntjeningen. Med forwardkontrakter som kan strekke seg et år eller to frem i tid, har oppdrettsnæringen en økonomisk sikkerhet for at kiloprisen ikke endrer seg. Dette gjør aktørene i næringen bedre rustet til å investere.

- Det annet segmentet vårt er vindfarm båter, og vi har for en svensk reder bygget seks vindfarmbåter og holder nå på med den syvende og har skrevet kontrakt for en åttende, forteller Arnold Hansen, som opplyser at disse båtene har en kontraktsverdi på mellom 30-35 millioner kroner per båt.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.156