23948sdkhjf

Havyard skal bygge 85 meter lang brønnbåt

Havyard skriver kontrakt med Norsk Fisketransport om design og bygging av en ny brønnbåt
Skipet skal designes av Havyard Design og Solutions i Fosnavåg og bygges ved Havyard-verftet i Leirvik i Sogn, melder Havyard.

Brønnbåten er av designtypen Havyard 587 og får en lengde på 84,6 meter og en bredde på 16,9 meter. Den blir utstyrt med tre sylindertanker på totalt 3250 kubikk.

Brønnbåt mer attraktivt
- Dette er andre båten Havyard skal levere av Havyard 587 designen som må sies å være en ny generasjon brønnbåter, sier Tor Leif Mongstad, Salgsdirektør i Havyard Group.

Mongstad sier det nå er mer attraktivt også for større verft i Norge å bygge brønnbåter.

- Det har skjedd store endringer i brønnbåtnæringen de siste årene, mye på grunn av krav til fiskevelferd og miljø. Vi tror derfor at dette blir et nytt segment for de verftene som tradisjonelt har bygget offshorefartøy. Brønnbåtene har blitt større og mer avanserte, og kan i størrelse og kompleksitet sammenlignes med mellomstore OSV fartøy. Vi tror vår kompetanse både innen offshore, fisk og brønnbåt gjør oss unike og i stand til å tilby det beste kundene etterspør, konkluderer salgsdirektøren.

Skipet skal leveres tredje kvartal 2015. Rederiet har opsjon på bygging av ytterligere en Havyard 587.

I tillegg til denne kontrakten har Havyard i dag kontrakt på design og bygging av en Havyard 535 snurper til Smaragd og en Havyard 587 brønnbåt til Fosnavåg Shipping.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094