23948sdkhjf

Stålverket på Jørpeland blir en sak for ministeren

Stortingsrepresentant Torstein Tvedt Solberg stiller kritiske spørsmål til Arbeids- og sosialministeren om de nye regler for permittering som har resultert i avskjedigelser i stedet for permitteringer på Jørpeland
Regjeringen har for 2014 foreslått endringer i permitteringsreglene. Dette har møtt kritikk fra flere hold i industrien. En av kritikerne er stortingsrepresentant Torstein Tvedt Solberg (AP) som har sendt brev til ministeren fordi han mener endringene betyr at arbeidsplasser i fastlandsindustrien går tapt.

Torstein Tvedt Solberg skriver i følge Stavanger Aftenblad blant annet følgende i brevet til Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson:

- Forslagene kan øke bedriftenes kostnader ved permittering med opp til 50 prosent. Vi opplever nå at flere bedrifter varsler at de må benytte seg av oppsigelser i stedet for permitteringer på grunn av innstrammingene i permitteringsregelverket. Ved Scana Steel Stavanger AS sitt stålverk på Jørpeland mister nå inntil 20 av 220 arbeidstakere jobben. Som et resultat vil bedriften miste verdifull kompetanse, og det er fare for flere oppsigelser. Til Stavanger Aftenblad henviser administrerende direktør til endringer i permitteringsreglene som bakgrunn for oppsigelsene: «Disse reglene tar fra oss et virkemiddel vi ellers ville brukt nå i stedet for oppsigelser».

Statsråden har seks virkedager på å besvare brevet.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.66