23948sdkhjf

Statoil best på antikorrupsjonsarbeid

Statoil topper listen på Transparency International Norges rangering av de 50 største aktørene på Oslo Børs i forhold til; åpenhet om selskapets program for antikorrupsjon, organisatorisk åpenhet og land-for-land-rapportering.
Korrupsjon er en stor risiko for norske selskaper som opererer internasjonalt. Det kan medføre straffereaksjoner, tap av kontrakter og omdømmetap. I tillegg er korrupsjon ødeleggende for innovasjon, entreprenørskap, markedsmekanismer og økonomisk stabilitet som et fungerende næringsliv er avhengig av,skriver Transparency International Norge i forbindelse med lanseringen av rapporten om graden av åpenhet i selskapsrapporteringen.

Resultatene viser at selskapene gjennomgående har forbedringspotensial når det gjelder alle åpenhetskategoriene som omfattes av undersøkelsen. Spesielt gjelder dette land-for-land-rapporteringen. På totalindeksen oppnådde ingen selskaper full score. Kun 16 av de 50 selskapene oppnådde middels score eller mer. Noen selskaper har gode resultater på enkelte områder, og rapporten trekker fram eksempler på god praksis.

Her er Norges ti på topp:
1. Statoil
2. Telenor
3. Cermaq og DNO International
4. Norsk Hydro
5. Aker Solutions og Kongsberg Gruppen
6. Ekornes, Kværner og Tomra.

Undersøkelsen som denne rapporten bygger på er gjennomført for å oppfordre til økt åpenhet blant norske selskaper.

I undersøkelsen er det innhentet og analysert offentlig tilgjengelig informasjon med utgangspunkt i internettsidene til de 50 største selskapene med vesentlig internasjonal virksomhet notert på Oslo Børs.

Kilde: Transparency International Norge
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062