23948sdkhjf

Statoil og Rosneft går videre med skiferoljesamarbeid

Statoil og Rosneft undertegner en aksjonær- og samarbeidsavtale for et samarbeidsprosjekt som skal vurdere muligheten for kommersiell drift fra skiferformasjonen Domanik.
Avtalen ble undertegnet av Igor Sechin, konsernsjef i Rosneft, og Helge Lund, konsernsjef i Statoil, og representerer et viktig steg videre etter prinsippavtalen (Heads of Agreement) for skiferoljesamarbeid som ble inngått i juni.

- Dagens avtale viser at begge parter er fast bestemt på å gå videre med å realisere hydrokarbonpotensialet i skiferformasjonen Domanik. Lykkes vi, kan dette bli et skiferolje-område i verdensklasse, sier Lund.

Selskapene vil etablere et samarbeidsprosjekt som skal drive et treårig pilotprogram samt vurdere muligheten for kommersiell produksjon. Rosneft vil eie 51 prosent og Statoil 49 prosent av selskapet. Begge selskapene vil bidra med teknologi og ansatte til selskapet.

I samsvar med avtalen, vil Statoil bære kostnadene for gjennomføringen av pilotprogrammet i 12 lisensblokker. Programmet vil inkludere datainnsamling, samt boring og hydraulisk frakturering av pilotbrønner.

Når pilotprogrammet er fullført, vil Rosneft og Statoil sammen velge ut lisensblokker i Samara-regionen for eventuell kommersiell utbygging.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063