23948sdkhjf

Oljeselskap bøtelagt etter sementutslipp

Oljeselskapet Centrica har vedtatt et forelegg på 500 000 kroner på grunn av et ulovlig utslipp av sement ved Sula korallvernområde.
– Sularevet er et av de viktigste områdene for dypvannskoraller i verden, og vi stiller strenge krav til aktiviteten i området. Derfor ser vi alvorlig på at Centrica ulovlig har dumpet store mengder sement i et sårbart korallvernområde. Vi er fornøyd med at statsadvokaten gir Centrica en bot på 500 000 kroner, som selskapet nå har vedtatt, sier Ellen Hambro, direktør for Miljødirektoratet.

Klart dumpeforbud
I 2010 dumpet oljeselskapet Centrica omtrent 80 tonn sement fra plattform til sjø ved Sularevet utenfor trøndelagskysten. Miljødirektoratet anmeldte hendelsen, fordi utslippet er brudd på forurensningsforskriften § 22-4 og forbudet mot å dumpe masse i sjøen.

– Fra et miljøperspektiv er det svært betenkelig at selskapet, etter en omfattende intern beslutningsprosess, velger å handle i strid med et klart forbud som skal beskytte miljøet i havet. Det har viktig preventiv effekt at slike forsettlige lovbrudd blir straffet, sier miljødirektør Ellen Hambro i en pressemelding.

Sula korallvernområde:
Et av verdens viktigste områder for dypvannskoraller. Området utenfor trøndelagskysten inngår i det internasjonale OSPAR-nettverket av marine verneområder.



Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062