23948sdkhjf

Nesten alt går galt for Noreco

Noreco la i dag fram resultatet for tredje kvartal 2013. EBITDA var negativt med 284 millioner kroner og nettoresultatet var negativt med 569 millioner kroner.
- Historien det siste halve året er eksepsjonell. Jeg har drevet med olje- og gass i 30 år og jeg har aldri sett maken. I august opplevde vi at fire forskjellige feltklynger med fire forskjellige transportløsninger stenger ned på samme tid. Da var det som en av analytikerne sa; at vi dokumenterer Murpys lov igjen (alt som kan gå galt, går galt), sa administrerende direktør Svein Arild Killingland til Stavanger Aftenblad tidligere i høst etter at selskapets refinansiering var på plass.

Fortsatt produksjonsstans
Resultatet i 3. kvartal er preget av en rekke betydelige engangsavskrivninger og nedskrivninger relatert til leting, funn og felt, melder Norwegian Energy Company.

Produksjonen fra Norecos felter var ustabil gjennom store deler av tredje kvartal. Gjennomsnittlig produksjon for kvartalet var 3 117 fat oe per dag. De tre danske feltene Nini, Nini Øst og Cecilie er fortsatt stengt.

Huntington-feltet på britisk sokkel trapper opp produksjonen, og produserer nå rundt 4 500 foe per dag netto til Noreco.


Lys for enden av tunnelen?
En viktig hendelse siden forrige kvartalspresentasjon er refinansieringen av selskapet som ble vedtatt i november. Det er besluttet å utstede nye aksjer for til sammen inntil 530 millioner kroner og selskapets obligasjonsgjeld er restrukturert.

En annen viktig hendelse i kvartalet var den vellykkede leteboringen på Gohta-lisensen i Barentshavet, der det ble påvist betydelige mengder olje i et reservoar med gode produksjonsegenskaper. Foreløpig estimat viser at funnet kan inneholde i størrelsesorden 113-239 millioner fat oljeekvivalenter. Norecos andel av dette er 20 prosent.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078