23948sdkhjf

Statoil evakuerer 97 fra Njord

Lørdag besluttet Statoil som føre var-tiltak å evakuere de 97 arbeiderne på Njord A-plattformen i Norskehavet på grunn av stormen Hilde.
Tre helikopter ble lørdag satt inn for å frakte personellet fra installasjonen til Kristiansund Lufthavn. Rundt klokken 14 var evakueringen fullført.

Evakueringen ble iverksatt som et føre var-tiltak som følge av at det for tiden er restriksjoner knyttet til værforhold på plattformen. Dette er i forbindelse med et pågående forsterkningsarbeid.

Et omfattende analyse- og inspeksjonsarbeid utført under revisjonsstans i sommer, synliggjorde behov for forsterkning av enkelte bjelker i plattformkonstruksjonen på Njord A.

Njord A har vært ute av produksjon siden sommeren 2013 og alle produksjonssystemer er nedstengt og helt tømt for olje og gass.

– Dette gir oss tid til å vurdere værsituasjonen fremover og gjennomføre nødvendig utsjekk av alle sikkerhetssystemer og plattformens integritet med spesialister før vi igjen oppbemanner plattformen til et normalt nivå, sier Arve Rennemo, Statoils produksjonsdirektør på Njord A.



Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.087