23948sdkhjf

CO2-kompensasjon opprettholdes

Regjeringen og samarbeidspartiene er nå enige om et statsbudsjett der ordningen for CO2-kompensasjon opprettholdes. Hydro er glad for forutsigbarhet.
Da regjeringen i siste uke i forslaget til statsbudsjettet ønsket å fjerne den såkalte kompensasjonsordningen for den kraftkrevende industrien oppsto det stor misnøye i industrien. Fagbevegelsen truet med storstreik og politikere fra ulike hold var veldig kritiske til framlegget.

Regjeringen oppfanget signalene og har nå bestemt å opprettholde kompensasjonsordningen.

Dette ser man på med glede hos Hydro.

– Vi er glade for at stortingsflertallet har lagt vekt på betydningen av forutsigbarhet for fastlandsindustrien og det urimelige i å måtte betale "CO2-kostnad" for produksjon basert på CO2-fri vannkraft, kommenterer Hydros konsernsjef Svein Richard Brandtzæg i en melding.

Han sier at den brede støtten fra miljøbevegelsen, fagbevegelsen og lokalsamfunn viser et sterkt engasjement for fortsatt produksjon og videreutvikling av fremtidsrettet industri basert på ren vannkraft i Norge.

– Vi har de senere årene sett nye muligheter for fortsatt aluminiumindustri i Norge. Det er viktig for å løse verdens klimautfordringer at et energiintensivt metall og materiale som verden trenger mer av, produseres der i verden hvor vi har de laveste klimagassutslippene. Vi tolker dette som et signal fra stortingsflertallet om at det vil sikre forutsigbarhet på lang sikt, sier Brandtzæg.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078