23948sdkhjf

Ukas Vits: Politikeren

Få en bra start på den nye uken med et skjevt innslag fra redaksjonen bak Metal Supply.
En politiker døde og ankom til paradis, der han ble tatt imot av St. Peter.

St. Peter så litt forlegen ut.
- Velkommen, stammet han.

- Takk takk, jeg tenkte meg at jeg ville havne her, sa politikeren.

- Vel, du har for det meste oppført deg bra, og vi besluttet at vi gjerne ville ha din sjel her. Men vi har ikke så mye erfaring med fremtredende politikere, sa St. Peter.

- Helt greit. Lukk meg inn da vel, sa politikeren.

- Ja, men det er et lite men. Det ble nemlig litt konkurranse om hvem som skulle ha deg, og faktisk ble vi nødt til å inngå en avtale med djevelen, sa St. Peter.

- Hvilken avtale? spurte politikeren nervøst.

- Det er ikke så ille. Men djevelen mente at siden han har de fleste av vennene dine nede hos seg, skulle du ha muligheten til å tilbringe en dag i helvete og en i himmelen. Deretter er det opp til deg å velge hvor du helst vil tilbringe resten av evigheten, sa St. Peter.

St. Peter viste politikeren vei til heisen som førte ned til helvete. Her ble han mottatt av djevelen selv.

- Kom innenfor, brølte djevelen.

Politikeren gikk innenfor og befant seg nå på en gigantisk overdekket golfbane. En hel flokk av tidligere politikerkolleger gikk og spilte golf. Banen var perfekt. Det var deilig varmt og det spankulerte lett påkledde djeveljenter som serverte kjølige drinker. Politikeren spilte golf hele dagen, og om kvelden var det buffet med gode viner og utsøkte lekkerier.

Før han visste ordet av det var døgnet gått og han returnerte til himmelen. Her ble han også varmt mottatt, og resten av dagen spaserte han fra sky til sky, hørte fuglene synge og spiste frisk frukt.

Nå dukket St. Peter opp:

- Nå har du hatt et døgn her og et døgn der - har du truffet ditt valg?, spurte han.

- Vel, jeg hadde aldri trodd at jeg skulle si det, men kanskje hører jeg til i helvete. Det er nok den beste plassen for meg, sa politikeren.

St. Peter var målløs og forsøkte å omvende politikeren, men politikerens beslutning sto ikke til å endre. Derfor ble han fulgt til heisen, og de tok avskjed med hverandre.

Også denne gang åpnet djevelen selv opp da politikeren ringte på, og dro ham energisk inn. Politikeren så seg rundt i det brennende, svovel-stinkende infernoet, hvor de gamle vennene hans vred seg i smerte.

- Men hvor er golfbanen? Hvor er de kalde drinkene?, spurte han.

- Ah! Ser du, i går førte vi valgkamp. I dag har du stemt på oss, sa djevelen.

Har du en morsom historie eller en god vits?Metal Supply oppfordrer alle våre lesere til å sende inn morsomme - gjerne bransjerelaterte historier - og innslag til redaksjonen.Tips oss via e-post og skriv "Ukas Vits" i emnefeltet. Blir ditt bidrag valgt ut, kommer det med i mandagens nyhetsbrev sammen med ditt navn og link til bedriften din.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079