23948sdkhjf

Bygger bro mellom norske og danske bedrifter

Et nytt dansk prosjekt vil skape flere relasjoner og samhandel mellom bedrifter i det nordlige Danmark og Norge, især innenfor den industrielle og maritime industrien.
Turen fra Norge til det nordligste Danmark betegnet Nord-Jylland tar ikke mer enn få timer med fergen. En del bedrifter kikker derfor allerede over Kattegat-Skagerrak når de skal finne nye samarbeidspartnere.

Nå vil et dansk næringslivsprosjekt, startet av de nordjyske næringslivskontorer i Danmark, bygge enda flere relasjoner mellom de norske og de danske bedriftene, som begge har en stor sektor innenfor offshore, det maritime og metallindustrien.

Konsulent Ejvind Schiønning er ansatt til å bringe danske og norske bedrifter sammen og dermed skape vekst på begge områdene. Han vil blant annet besøke norske bedrifter som ønsker en upartisk og uforpliktende snakk om mulighetene for å finne samarbeidspartnere, underleverandører eller gjøre investeringer i Nord-Jylland.

- Fordelene ved å arbeide sammen på tvers av Norge og Danmark er at det ikke er vesentlige språklige eller kulturelle forskjeller – vi forstår hverandre. Akkurat som i Norge har vi i Danmark en lang tradisjon innen det maritime næringslivet, og begge land stiller store krav til kvalitet, leveringstid og dokumentasjon. Det kan være vanskelig for bedriftene å danne seg et totalt overblikk over mulighetene i Danmark, så derfor kommer jeg gjerne ut og tar en snakk om bedriftenes behov og mulighetene for samarbeid, sier konsulent Ejvind Schiønning.

En av de norske bedriftene som har funnet samarbeidspartnere i Nord-Jylland, er Komatsu KVX fra Kvernaland sør for Stavanger, som produserer slitesterke systemer til grave- og frontskuffer til maskiner. Administrerende direktør Carsten Bo Andersen forteller:

- De lever fullstendig opp til våre krav om høy leveringspresisjon og teknisk kompetanse. Generelt har de danske bedriftene et høyt kvalitets- og dokumentasjonsnivå, hvilket lever opp til vårt behov, og samarbeidet er gnidningsfritt fordi vi ikke har noen språkbarrierer eller kulturelle forskjeller. Mange lar seg friste av å dra til Øst-Europa, men der vil man nettopp møte forskjeller i både språk og kultur. Dessuten er det en veldig kort transporttid med fergen til Nord-Jylland, som maksimalt gir 10 timers forskjell i leveringstiden.

Prosjektet er startet fordi de danske næringslivskontorene i Nord-Jylland ser mange suksessfulle samarbeider på tvers av Danmark og Norge, og de merker en stigende interesse fra bedrifter fra begge landene.

- Vi har flere ganger blitt ringt opp av norske bedrifter som ønsker å høre om mulighetene for å finne danske samarbeidspartnere, og det har resultert i samarbeider med stor suksess. Vi har så tette relasjoner med Norge, både språklig, kulturelt og geografisk, at det er helt opplagt at vi bruker hverandre som samarbeidspartnere med fordeler for begge landene, uttaler Niels Christensen, næringslivsdirektør i Erhvervshus Nord, en av partene i prosjektet i en melding.

Prosjektet løper frem til februar 2015.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078