23948sdkhjf

Kutt i CO2-kompensasjonsordningen sprer skrekk i industrikommuner

Bare i Hordaland risikerer industrien å tape omtrent 50 millioner kroner hvis forslaget fra den nye regjeringen blir vedtatt.
For 2013 bevilget den rødgrønne regjeringen 243 millioner kroner til den nye CO2-kompensasjonsordningen for industrien. Denne ordningen ønsker den nye regjeringen nå å kutte i.

Dette vekker bekymring rundt om i norske industrikommuner.

Sør-Norge Aluminium på Husnes i Kvinnherad vil tape rundt 35 millioner kroner, mens Boliden i Odda vil tape 10 millioner. I alt risikerer industrien i Hordaland å tape 50 millioner kroner, skriver NRK Hordaland.

– Jeg liker ikke dette forslaget fra regjeringen, og sier nå klart fra at dette må justeres tilbake til nivået under Stoltenberg-regjeringen, sier Høyre-ordfører John Oppdal i Odda til NRK.

Han advarer mot at forslaget vil få store konsekvenser, hvis det blir vedtatt.

Fare for utflagging
Informasjonsdirektør i Hydro, Halvor Molland, trekker spesielt frem Sør-Norge Aluminium på Husnes, som en av bedriftene som vil slite på grunn av budsjettendringen.

- Søral har de siste årene gått fra 430 ansatte til 230 ansatte. De kjører på halv maskin. Det regjeringen gjør nå vil få en skute som allerede ligger tungt i sjøen til å synke ytterligere, sier han til Bergens Tidende.

Hydro-direktøren er skuffet over regjeringen, og han mener forslaget er med på å skape usikkerhet rundt rammevilkårene og stabiliteten for industrien i Norge.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.36