23948sdkhjf

Ønsker strengere straff for piratkopierte SKF kule- og rullelagre

Den svenske viseaktoren Kerstin Skarp anket fredag en dom fra svensk lagmannsrett til høyesterett. Saken dreier seg om salg av piratkopierte kule- og rullelagre fra industrigiganten SKF.
Hun krever nå strengere straff for denne typen kriminalitet som setter liv i fare. Den tiltalte i saken hadde over 6000 piratkopierte kule- og rullelager fra industrigiganten SKF.

- Piratkopierte produkter er ikke lenger et problem bare for produsenter av vesker, briller og klær. Problemer sprer seg til en rekke bransjer, og trenden samler produsenter på tvers av bransjene til felles kamp mot utviklingen. SKF har et spesielt ansvar for å følge opp utviklingen innenfor industrielle komponenter og vi samarbeider godt med norske myndigheter om dette, sier Per Wilhelmsson i SKF Norge AS.

Det var i 2010 at svensk politi gjennomførte en razzia mot et utsalgssted i Dalarna i Sverige. Politiet mistenkte at selgeren stod for salg av piratkopier. Politiet fant omkring 6500 forfalskede SKF kule- og rullelagre.

-Saken fra Sverige, og lignende tilfeller i andre europeiske land, viser at problemet nærmer seg Norge. Vi har foreløpig ingen beviselige norske tilfeller, fortsetter Wilhelmsson.

Kerstin Skarp sa til Dagens Juridik at det er risikoen som brukeren uvitende utsettes for som bør vurderes som skjerpende i vurderingen av straff. Hun sa videre at den aktuelle saken burde straffes med minst ett år fengsel. Hun etterlyste tilslutt føringer fra Høyesterett.


I 2015 vil handelen med piratkopier utgjør 2 % av verdens totale produksjon, i følge Det internasjonale handelskammeret (ICC).

Sven Wingquist fikk svensk patent på kulelagre i 1907.Oppfinnelsen var grunnlaget for Svenska Kullagerfabriken, senere SKF. Volvo ble grunnlagt som datterselskap av SKF i 1926.


Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109