23948sdkhjf

Metallprisen 2013 til Space Group Arkitekter for Clarion Trondheim

I siste uke løp arkitektureventen METALL13 i Oslo av stabelen for første gang. Det var også première for METALLPRISEN, og den gikk til Space Group Arkitekter AS for Clarion Hotel & Congress Trondheim.
Metallprisen er en hedersutmerkelse som deles ut av Metall-seminaret. Den tildeles et norsk arkitektbyrå som gjennom året har vist frem et prosjekt der metallfasadens muligheter har blitt ivaretatt og maksimert ut fra aspektene form, funksjon, innovasjon og miljø.

Valget falt på Space Group og Clarion Hotel & Congress Trondheim, fordi juryen ble fascinert av måten å la metallene ta plass og stå for bygningens uttrykk på, i tillegg til ivaretakelsen av metallenes ulike egenskaper.

Prisen ble mottatt av Fredrik Krogeide, prosjektarkitekt og Gro Bonesmo, ansvarlig partner/arkitekt og Jens Niehus, seniorarkitekt.

Foruten ære, berømmelse, blomster og et metalldiplom mottok de kunstverket ”Floating Earth” i rustfritt stål og tre, som ble overrakt av designeren og stjernearkitekten Ma Yansong, grunnlegger av MAD.

- Clarion Hotel & Congress Trondheim gav oss en unik mulighet til å utforske metallkledningens potensiale. Vi er veldig stolte over å motta den første metallprisen i Norge, sa Fredrik Krogeide vid prisutdelningen.

Juryens motivasjon:
Metallprisen 2013 tildeles et nytt norsk landemerke. En bygning med store volumer som både innbyr og avspeiler så vel himmel som hav. I et modig arkitektonisk grep har takkonstruksjonen blitt beriket med en gyllen kobberstjerne som tillates å bryte frem gjennom den skyhvite glassfasaden. Dette blir ekstra effektfullt i kontrast til det tilstøtende volum med en mørkere og briljant detaljert aluminiumsfront, som skaper en uventet og finstemt dynamikk. Energibevisstheten og ivaretakelsen av metallenes egenskaper løfter denne bygningen, hvis arkitektur inspirerer og vekker nysgjerrighet idet den går sin egen vei.

Arkitekt: Space Group Byggherre: Star Property C/O Realinvest
Entreprenør: Skanska Norge AS
Metaller og leverandører: Metallplan AS, Aurubis, Vink, Lie CNC Bearbeidelse og montering: Mesterblikk, EMV

METALL-seminaret er et samarbeid mellom noen av metallbransjens ledende aktører; Aurubis, SSAB, SFS intec, Lobas, Rheinzink, Plannja, Outokumpu, Paroc og Norsk Stål.
Les mer på: www.metall13.com.[/content][/box]

Cirka 200 arkitekter deltok, og fikk lytte til stjernearkitekten Ma Yansongs futuristiske verden, fasadespesialister og flere presentasjoner av metallfasader på skandinaviske bygninger.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062