23948sdkhjf

Resultatnedgang i Statnett

Lavere inntekter og høyere kostnader er bakgrunnen for Statnetts resultatnedgang i 3. kvartal.
Statnett konsern fikk i tredje kvartal 2013 et resultat etter skatt på 87 millioner kroner, sammenlignet med 270 millioner kroner for samme periode i 2012. Hittil i år er resultat etter skatt 151 millioner kroner, mot 722 millioner kroner for samme periode i 2012. Reduksjonen i resultatet hittil i år skyldes lavere tariffinntekter, lavere flaskehalsinntekter, samt høyere driftskostnader, melder selskapet.

Inntekter og resultat korrigert for mer-/mindreinntekt
Statnetts inntekter er regulert av Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) som setter en grense for Statnetts tillatte inntekt. Dersom de totale inntekter fra Statnetts virksomhet et år avviker fra tillatt inntekt, oppstår en mer- eller mindreinntekt. Merinntekten blir tilbakeført til Statnetts kunder over tid ved justering av tariffer.

Statnett hadde per tredje kvartal 2013 en mindreinntekt på 620 millioner kroner, mot en merinntekt på 764 millioner kroner i samme periode 2012. Ved utgangen av tredje kvartal 2013 var akkumulert merinntekt inkludert renter 2 738 millioner kroner.

Korrigert for endringer i mer-/ mindreinntekt etter skatt og beregnet rentekostnad på merinntekt, ble resultat etter skatt per tredje kvartal 667 millioner kroner.

Utsikter
Statnetts nettutviklingsplan 2013 danner grunnlaget for neste generasjon sentralnett som skal ferdigstilles innen 2030. Som følge av dette skal Statnett gjennomføre betydelige investeringer i nettet den kommende tiårsperioden. Statnett er inne i en periode med høy byggeaktivitet, og flere prosjekter skal ferdigstilles i 2013 og de nærmeste årene. I tillegg arbeides det videre med utvikling av mellomlandsforbindelser til Tyskland og England, med mål om ferdigstillelse i henholdsvis 2018 og 2020. Investeringene gjøres for å sikre fremtidig forsyningssikkerhet, gode klimaløsninger og økt verdiskaping i Norge.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078