23948sdkhjf

Teknotherm Marine ekspanderer

Konsernet har gjennom 2013 etablert datterselskaper både i Tyrkia, Bosnia og Tromsø, og er nå representert med egne selskaper i 7 forskjellige land.
- I en stadig mer global maritim industri er det viktig å være lokalisert så nær markedet som mulig, samtidig som vi hele tiden må se etter kosteffektive løsninger for å produsere produkter og tjenester som vi ønsker å tilby i markedet, sier konsernsjef Roy Moberg

Teknotherm leverer kuldeanlegg til maritime, offshore og industrielle installasjoner, så vel som til kommersielle installasjoner, og selskapet har brukt mye ressurser på å bygge en ny fabrikk i Wuxi i Kina de siste par årene. Fabrikken har blitt en moderne fabrikk som nå leverer kjølemaskiner til hele det globale markedet med god kvalitet.

- Vi skal fortsatt produsere kjøleanlegg i Halden, men her konsentrerer vi oss i første rekke om spesialprosjekter knyttet til Fisk, Offshore og ettermarkedet. Disse to fabrikkene vil utfylle hverandre og i sum gi konsernet store konkurransefordeler, sier konsernsjef Roy Moberg.

Teknotherm, som har sitt hovedkontor i Halden, ønsker å følge blant annet norske rederier ut i verden og har i den senere tid sikret seg store kontrakter med tyrkiske verft som bygger båter for norske redere. Gjennom å etablere eget selskap i Istanbul sikrer selskapet bedre oppfølging og kontinuitet i dette markedet. Teknotherm har levert ordre for over 70 millioner kroner allerede i Tyrkia, og tror på nye ordre for kommende år.

Denne satsingen blir i følge Teknotherm lagt merke til både på regjeringsnivå og innen den maritime næringen, og Teknotherm er blant annet invitert til å delta på det norske offisielle statsbesøket til Tyrkia i november. Salgsdirektør for Fiskeflåten, Torfinn Torp, vil sammen med den lokale ledelse i Tyrkia representere Teknotherm Marine.

Etablerer eget selskap i Tromsø
- Vi har i flere år ønsket å lokalisere oss i Tromsø, og gjennom oppkjøp av Tjosaas Industriservice AS blir nå dette en realitet. Overtakelsen skjer 1. november 2013, og vi starter i første omgang med 6 mann. Selskapet vil bli eid av Teknotherm Marine AS og søsterbedriften Therma Industri AS, og vil gi gode muligheter for utvikling av markedet lokalt både innen maritim og industriell kjøling.

Vår enkle tankegang er at vi gjennom å finne løsninger globalt også styrker oss lokalt. Uten vår globale tankegang hadde det ikke vært mulig å opprettholde virksomheten i Halden, avslutter Moberg.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.08