23948sdkhjf

Vestas eller Samsung?

EnergyWatch.dk tror Statkraft velger Vestas eller Samsung som produsent av gigantturbin på Smøla
Statkraft søkte tidligere i år konsesjon for testing av en vindturbin med ekstra store dimensjoner i Smøla Vindpark. Testturbinen skal ha kapasitet for å produsere 6 til 8 MW, noe som tilsvarer en årlig produksjon på 20 til 25 GWH. Testturbinens navhøyde vil være fra 100 til 130 meter og den vil ha rotordiameter på 140 til 180 meter.

Endelig konsesjon er enda ikke gitt, men det spekuleres likevel i hvem som blir leverandør av testturbinen. Energi-nettstedet Energywatch.dk anser det som mest sannsynlig at Statkraft velger enten Vestas sin kjempemølle på 8 MW eller Samsungs sin mølle på 7 MW som testturbin.

Statkraft selv ønsker inntil videre ikke å sette navn på hvilke mølleprodusenter en har i kikkerten, men direktør for prosjektutvikling i SAE Vind Elly Carlsen sier til Energy Watch:

- Vi ønsker helt klart bedre konkurranse i dette markedet, og ser at det er flere spennende mølleprodusenter. Det er i første omgang snakk om en enkelt mølle. Det er med henblikk på å teste kommende mølletyper, hvor vi skal velge en design som oppfyller Statkraft krav til kommende prosjekter, som for eksempel Dogger Banke, sier Elly Carlsen.

Statkraft har tidligere signalisert at testturbinen kan stå klar ved årsskiftet 2014/2015
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063