23948sdkhjf

Travelt år for Olvondo

Maskineringsbedriften på Rubbestadneset lever i beste velgående bare ti måneder etter oppstarten.
Nyheten om utflagging og oppsigelser i Wärtsilä i fjor høst sendte sjokkbølger over hele Bømlo. Dette ble samtidig startskuddet for maskineringsbedriften Olvondo. Ti måneder senere har bedriften 95 ansatte og godt med oppdrag. I siste uke signerte Olvondo en ny rammeavtale med Aker Solutions og ellers er det nok av oppdrag for Wärtsilä, skriver Bømlo-nytt.no.

Oppdrag for Wärtsilä
Samarbeidet med Wärtsilä-konsernet har inntil videre hatt mye å si for Olvondo fordi det meste av produksjonen så langt har vært ordrer de tok over etter Wärtsilä.

– Det har vært hektisk og kjekt, og vi har mye lovende på gang. Dessuten får vi også nye ordrer fra konsernet. Det er maskineringsoppdrag, gir- og propelldeler, som de skrur sammen på sine fabrikker i Italia. Vi er i god dialog med dem, og har blant annet leid ut folk som driver opplæring i Italia, sier Tore Kallevåg

Den nye rammeavtalen med Aker Solutions gir ordrer inn mot vedlikeholdsmarkedet for subseakomponenter til Aker Solutions sitt anlegg på Ågotnes.

Det meste har gått etter planen oppsumerer Kallevåg, som forteller at Olvondo har kjøpt nye sveiserobotter og annet utsyr for ti millioner som skal gjøre bedriften i stand til blant annet å «påleggssveise», en spesiell og krevende prosess som trengs for undervanns-produkt.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.188