23948sdkhjf

De konkurrerer om Sweedish Steel Prize 2013

Sweedish Steel Prize deles ut for 15. året på rad. Fire finalister har blitt nominert til prisen for beste konstruksjon i høyfast stål. Prisen deles ut på Stockholm Waterfront Congress Centre den 20. november.
Siden starten i 1999 deles svenske Steel Prize ut årlig til de mest innovative konstruksjonene i høyfast stål. Prisen skal inspirere og spre kunnskap om høyfast stål, og hvordan de kan brukes til å utvikle lettere, sikrere og mer miljøvennlige produkter.

- Kvaliteten på søknadene vi har mottatt til konkurransen er høyere enn noensinne, sier juryleder Melker Jernberg, direktør SSAB EMEA. Prisen bidrar tydelig til å få flere selskaper rundt om i verden til å utvikle innovative produkter som kan mer, har en bedre funksjon, har lavere vekt og har bedre miljøegenskaper.

Condeco Technologies AG - kokekar i Toolox ( Sveits )
Condeco har utviklet en ny prosess for produksjon av kokekar. Dette forbedrer forholdene for matlaging og reduserer produksjonstid. Ved å lasersveise bunnplaten til det rustfrie stål i stedet for å lodde den, utnyttes Toolox formstabile egenskaper helt ut. Disse forbedringene bidrar også til betydelige energibesparelser.

Mack Truck Inc. del av Volvo Group - fjæresystem for tunge kjøretøy ( USA)
Mack Trucks Inc. - som tilhører Volvo -konsernet, har utviklet et helt nytt hjuloppheng, der vanlige bladfjærer har blitt erstattet med to Y-formede deler i høyfast stål. Dette har bidratt til bedre prestasjoner for tunge kjøretøy i form av bedre førerkomfort, forbedret veigrep, redusert bremselengde og akseltrykk. Dekkslitasjen vil være betydelig mindre, noe som fører til store forbedringer i transportøkonomien og miljøet.

PESA Bydgoszuz S.A. - Dieseldrevet motorvogn (Polen )
PESA har utviklet et nytt chassis for jernbanevogner, der høyfast stål har vært avgjørende for kollisjonssikkerheten. Den nye dieseldrevne motorvognen oppfyller alle fire kollisjonskrav ifølge den nye europeiske standarden og er den eneste av sitt slag på markedet. Konstruksjonen i høyfast stål bidrar til en betydelig økning av absorbert energi ved en kollisjon.

Tuff Trailer Pty Ltd - maskintrailer ( Australia )
Tuff Trailer Pty Ldt sin nye maskintrailer har et innovativt design. Høyfast stål kombinert med lukkede rammeprofiler bidrar til mer fleksible, sikrere, enklere og mer effektive kjøretøy. Produksjonskostnadene er mye lavere takket være redusert sveising. Forbedret aerodynamikk gir også redusert drivstofforbruk.

Sweedish Steel Prize deles ut 20. november i Stockholm Waterfront Congress Centre. Vinneren vil motta et stipend på 100 000 svenske kroner og en statuett av Jörg Jeschke. Prisutdelingen er en del av et tredagers arrangement i Sverige der om lag 600 internasjonale representanter fra verkstedindustrien deltar på seminarer og verksbesøk på SSAB.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078