23948sdkhjf

Gudrun gjøres klar for produksjon

Arbeidet med å kople sammen Gudrun-dekket og stålunderstellet er i full gang. Og Aibel er med både fra land og offshore.
Gudrun-dekket seilte fra Haugesund på ettermiddagen 17. juli. Litt over et døgn senere var det løftet på plass på stålunderstellet.

- Siden da har vi jobbet sammen med Statoil med å få plattformen klar til produksjonsstart. Vi har 90 medarbeidere som er direkte involvert i oppkoplingen, sier , sier byggeleder i Aibel, Askild Mokleiv.

Rundt 40 medarbeidere sitter på land, mens 50 er på plattformen.

Store jobbene over
De store byggeaktivitetene er nå nesten over for Aibel. De to guidepinnene, som hjalp til med å få satt det 10,600 tonn tunge dekket på plass, er fjernet.

- Vi har også installert predrillingsdekk og koplet opp rørspoler, brannpumper, flammebommen og andre systemer, sier byggelederen.

Tester systemene
Gjennom Gudrun har Aibel vist at modellen med å bygge en plattform delvis i Asia og delvis i Norge fungerer.

- Det er kjekt å se at det vi har jobbet med i så mange år nå nærmere seg den virkelig store milepælen, produksjonsstart, sier Mokleiv. Det skal etter planen skje i første kvartal 2014.

Før Gudrun ble slept ut i Nordsjøen var flere brønner allerede delvis boret. Boringen starter opp igjen senere i høst.

- Nå er det ferdigstillelse av systemer som blir den største aktiviteten framover. Aibel skal etter planen jobbe med Gudrun fram til produksjonsstart, avslutter Mokleiv.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094