23948sdkhjf

Samarbeidsavtale om utvidelse av helikoptervirksomheten

Kongsberg Defence Systems signerer en samarbeidsavtale med helikopterleverandøren AgustaWestland.
AgustaWestland konkurrerer om de nye redningshelikoptrene til den norske redningstjenesten. Det eksisterende Sea King helikopteret som er planlagt erstattet har vært i drift siden 1972 og er også levert av AgustaWestland.

Den nye samarbeidsavtalen som ble underskrevet i siste uke innebærer at dersom AgustaWestlands AW101 vinner anbudskonkurransen om nytt redningshelikopter i Norge vil det bidra til en betydelig utvidelse av helikoptervirksomheten på KONGSBERG på sikt. Med den nye avtalen vil denne virksomheten ha et potensiale på 150-200 MNOK i årlig omsetning og vil kunne sikre opp til 50 arbeidsplasser i 30 år fremover.

På det eksisterende Sea King helikopteret har KONGSBERG i 30 år hatt ansvaret for vedlikeholdet av helikopterets drivlinje (rotorhoder og girkasser). Den nye avtalen med AgustaWestland omhandler utvidet samarbeid og videreutvikling i forbindelse med vedlikehold og test av girkasser og rotorhoder for AW101 helikopteret.

Gjennom avtalen tilføres også ny teknologi som inkluderer en avansert testutrustning som muliggjør full funksjonstest av girkasser samt andre teknologiske nyvinninger innen helikoptervedlikehold. Med denne testutrustningen på plass, åpner det for muligheten til vedlikehold av girkasser for andre helikoptertyper i AgustaWestlands portefølje, bla. til NH-90 helikoptrene. KONGSBERG signerte i 2011 en avtale med AgustaWestland om vedlikehold av girkasser for NH-90 helikoptrene til de Nordiske landene (til sammen 52 helikoptre
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078